30.05.19

Vai šogad salabos Satiksmes ielu?

Vai šogad salabos Satiksmes ielu?

23. maijā bija paredzēts, ka Jelgavas Dome pieņems lēmumu par aizņēmuma ņemšanu jaunā asfalta ieklāšanai Satiksmes ielas posmā no Meiju ceļa līdz Ganību ielai, bet pēdējā brīdī jautājuma izskatīšana tika atcelta.


Pirms pēdējām pašvaldības vēlēšanām Satiksmes ielas iedzīvotāji lūdza deputātu kandidātus iekļaut savās programmās jautājumu par ielas labošanu, bet saņēma striktu atbildi, ka naudas nav. Negaidīti šī gada martā Jelgavas Dome izsludināja konkursu par braucamās daļas seguma atjaunošanu, bet 23. maijā bija gatava lemt par aizņēmuma ņemšanu projekta realizācijai. Tomēr pēdējā brīdī jautājums tika izņemts no pašvaldības Domes sēdes dienas kārtības.
Saskaņā ar plānoto projektu, tika plānots atjaunot asfaltu Satiksmes ielā, posmā no Meiju ceļa līdz Ganību ielai, ka arī sakārtot lietus savākšanas sistēmu. Projekta realizācijai bija plānots iztērēt 574 226.22 EUR, no kuriem 77 000 EUR nāktu no autoceļu fonda atjaunošanas līdzekļiem, 66 556.56 EUR no pašvaldības dotācijas un pārējo naudu 430 669.66 EUR apmērā būtu jāizņemas no Valsts kases vai kādas bankas.
Laikraksts “Zemgales Ziņas” izpētīja, ka iespējamais būvnieks varētu būt SIA “Kulk”, lai gan Iepirkumu uzraudzības biroja sistēmā iepirkums vēl nav noslēdzies. Pašvaldība ziņo, ka tā vēl nav izvēlējusies būvnieku.
Lai nu kas to ceļu būvē, Satiksmes ielas iedzīvotāji noteikti gaida uzlabojumus bedrainā ielā un aizņēmuma ņemšanas jautājuma atlikšana vien liecina, ka 2019. gada 1.novembrī jaunu ceļa segumu vēl neredzēsim. Atliek vien aicināt deputātus nevilkt garumā, jo iedzīvotāji ar pateicību parādā nepaliks.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search