05.08.12

Muzikālā ekstāze

Muzikālā ekstāze

Red Hot Chili Peppers Tallinā
Man sajūtu vizualizācija Red Hot Chili Peppers koncertā Tallinā. Jau pēc trešās dziesmas mans saprāts bijis devies ceļojumā apkārt pasaulei un es varēju nodoties mūzikas baudīšanai bez kaut kādām ierunām. Izstāstīt vārdiem notiekošo uz skatuves neiespējami. Tikai esmu paspējis saprast to, ka visas atskaņošanas iekārtas, kuras lietojam ikdienā, nav spējīgas atskaņot tās skaņas, kuras patiesi rada muzikanti uz skatuves.
Droši varu teikt, ka puiši var mest ārā no saviem auto milzīgas skandas un nav jēgas pirkt aparatūru ar apzeltītiem vadu galiem. Tas viss ir sviest salīdzinot ar dzīvo skaņu. Video no koncerta arī nav spējīgs atskaņot to, kas notika uz vietas, bet tikai dod nelielu ieskatu.
Lielāku iespaidu uz mani atstāja "Give It Away" starpspēle. Tādu draivu un skaņas baudījumu neesmu izjutis jau sen (un atkal - viedtālruņu mikrofons nav spējīgs ierakstīt īsto skaņu, tāpēc tā ir tikai nojausma par notiekošo). Man kauns atzīt, bet U2 koncerts mani tā nesaviļņoja, kā to paveica Red Hot Chili Peppers.

Rīgas - Tallinas šoseja bija pilna ar latviešu mašīnām, kuras devās uz Peperu koncertu. Tas arī kļuva par iemeslu lieliem sastrēgumiem Igaunijas galvaspilsētā. Lietus, kas nogāza pirms koncerta un koncerta laikā neapturēja desmitiem tūkstošu apmeklētāju, kuri nepameta savas vietas.
Red Hot Chili Peppers Tallinā
http://annetteelisanatalie.tumblr.com
No koncerta organizācijas gribētos atzīmēt, ka Tallinā pirms ieiešanas teritorijā ir ierīkotas liels parkings priekš divriteņiem, kas pie mums nav vēl iegājis modē. Vēl man iepatikās, ka invalīdiem ir izbūvēta atsevišķa vieta no kuras var vērot koncertu (nevis VIP vietas, kā tas tiek darīts Latvijā).
Red Hot Chili Peppers Tallinā
Vienīgais, kas nav man joprojām saprotams, kāpēc uz vairākiem desmitiem tūkstošiem skatītāju ir tikai vienpadsmit alus tirdzniecības vietas? (es jau nerunāju par prātniekiem, kuriem tikai četras). Vai nu organizatori nevēlas pārdot vairāk aliņa vai nu negrib, lai cilvēki piedzeras (kas ļoti apšaubāmi, jo vienmēr kāds ir piedzēries). Mums stāvēšana alus rindā aizņēma veselu stundu (vismaz bija, ko darīt pirms koncerta sākuma).
Red Hot Chili Peppers Tallinā
Brauciet uz mīļoto mākslinieku dzīviem koncertiem un Jūs nenožēlosiet (ja nožēlosiet, tad tas nav bijis Jūsu mīļākais mākslinieks).

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search