23.07.12

Autovadītāju inerces spēks

Autovadītāju inerces spēks

Ar šodienu Jelgavā tiek slēgts Lielās ielas posms starp Pasta un Akadēmijas ielu krustojumiem. Par to rakstīja šeit, šeit un šeit. Ka jau solīts krustojumos uzsākta brīdinošu ceļa zīmju izvietošana, bet neskatoties uz tām autovadītāji turpina braukt pēc inerces.
Autovadītājiem dzimtā pilsētā (un gadu pēc eksāmenu nokārtošanas) ir raksturīgi neskatīties uz ceļa zīmēm, jo tās jau atceras no galvas. Kad tiek uzlikta kāda jauna zīme vai izmainās kustības virzieni autovadītāji bieži vien spiesti pārkāpt noteikumus, jo laikus nepamana zīmes.


Negribu nevienam pārmest, bet tikai pabrīdināt, ka ceļu noteikumu pārkāpums tiek sodīts ar naudas sodu un soda punktiem. CSN neparedz atlaides vai atvieglojumus.
Ja policista kungs pamanīs pārkāpumu viņš būs spiest Jūs sodīt.
Un vēl viens atgādinājums. Pie Domes ēkas stāv video kameras, kuras fiksē automašīnu numurus. Cerams, ka tas pēkšņi nekļūs par pamatu saņemt pastkastēs soda kvītis. No otras puses tādas ir jāizraksta, jā pārkāpums tiek fiksēts.
Īpaši gribētu palūgt kundzes un jaunkundzes. Lai nerastos pārpratumi ar CP darbiniekiem, iepriekš izvēlaties apbraucamo ceļu (džekus man nav žēl).

Guest teica...

Neredzi dzeltenu riepu?

rusantro teica...

Vai tad dzeltena riepa mazina aizlieguma zīmes spēku? :) Dzeltenā riepa norāda, ka tā ir uz laiku uzstādīta.

Guest teica...

 Nu tikmēr ir riepa, tikmēr arī cilvēki braukās

Foršā Ruu teica...

Man patika lūgums kundzēm un jaunkundzēm. Tā mīlīgi izklausās :))

rusantro teica...

Es ļoti centos neaizvainot kundzes un jaunkundzes, kuras bija ļoti piktas par izmaiņām. :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search