31.05.12

Jelgavā atkal avarē „ātrie”

Jelgavā atkal avarē „ātrie”

Jelgavā avarē ātrās palīdzības mašīna
2012. gada 30. maijā ap plkst. 19:10 Jelgavā Lielās un Pasta ielu krustojumā notika ceļa satiksmes negadījums, kurā tika iesaistīta ātrās palīdzības mašīna, kura veda pacientu uz slimnīcu.
Šoreiz ceļu „ātrajiem” aizšķērsoja „Mercedes” automašīna. Pateicoties ne pārāk lielam ātrumam, avārija zem Jelgavas Domes logiem nebija tik smaga, kā mediķu avārija šī gada 11. aprīlī, kad neatliekamās palīdzības automašīna meta vairākus kūleņus. Iztika bez ievainotiem (tomēr neiztika bez savainotiem), bet transportētais slimnieks tika pārcelts uz citu mašīnu. Vienu brīdi krustojums bija pilnībā bloķēts, jo tajā atradās trīs ātrās palīdzības mašīnas – avarējuša, palīgā atbraukušā un trešā, kura brauca uz izsaukumu. Īpaši lielus sastrēgumus avārija neizraisīja.
Jelgavā avarē ātrās palīdzības mašīna
Saskaņā ar CSN vainīgais šajā negadījumā tiks noteikts diezgan viegli. Tomēr gribētos atzīmēt, ka krustojumā no Pasta ielas nav nemaz tik viegli ieraudzīt, kas notiek uz Lielās ielas, jo gar ielas malām ir sastādīti krūmi, kuri aizsedz Lielo ielu. Kad gribēju šķērsot krustojumu avārijas vieta, izdzirdēju sirēnas, bet mēģinot saskatīt no kuras puses tās tuvojās, man tas neizdevās. Tāpēc nācās izlaist iespēju šķērsot krustojumu. Protams, ja brauktu ar džipu vai mikroautobusu, tad varētu redzēt pāri krūmiem, bet ar zemākām mašīnām tas ir apgrūtinoši.
Jelgavā avarē ātrās palīdzības mašīna

Īpaši krūmi traucē vakaros, kad krustojums kļūst par neregulējumu (tajā iedegās mirgojošā dzeltenā gaisma). Pilsētas svētku laikā, kad cilvēki brauca mājās pēc pasākumā, visas trīs joslas Pasta ielā tika aizņemtas ar mašīnām, kuras centās aiz krūmiem saskatīt, kas notiek uz Lielās ielas. Ņemot vērā, ka tas nav iespējams, vadītāji lēnām izbrauca uz Lielo ielu, radot avārijas situācijas mašīnām, kuras brauca pa pilsētas galveno ielu.

Protams, krūmi ir smuki, tomēr būtu jāpadomā, kā saglabāt zaļumus un nodrošināt pienācīgu drošību krustojuma šķērsošanai. Cerams, ka pēc Lielās ielas rekonstrukcijas, kura ir paredzēt šogad, problēma tiks ņemta vērā.
Jelgavā avarē ātrās palīdzības mašīna

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search