20.04.12

Lielās Talkas diena

Lielās Talkas diena

Lielā Talka
Rīt visā Latvijā tūkstošiem cilvēku dosies Lielā Talkā, lai sakoptu savu dzimto zemi. Vienmēr esmu cienījis šos cilvēkus, kuri spēja atrauties no seriāliem un Interneta, lai sakoptu vidi apkārt sev. Tomēr vairāk mani satrauc tas, ka uz sakopšanas darbiem dodas tie, kuri paši nemēslo, bet savāc svešus mēslus. Toties mēslotāji negūst mācību un turpina savas pretīgās darbība, nevīžojot aiznest savus gružus līdz miskastei. Un tā tas turpinās no gada uz gadu.
Foršā Ruu teica...

Uhh... pilnīgi piekrītu un par šo tematu katru gadu talkas nedēļā dažādās diskusijās sanāk "uzvārīties". Šoreiz ir runa par nemēslotājiem, kas dzīvo dzīvokļos (lūgums neuztvert personīgi).. Nez, kur problēma 1x gadā paņemt rokā grābekli? Redz' visur ir attaisnojums (nu kāds tur vēl attaisnojums, kārtējais aizbildinājums savām slinkuma izpausmēm!!) "es taču papīrus zemē nemetu". Nez ko darīt ar koku lapām, lūgt, lai tie paši savāc?, jo ne jau ES viņas rauju un birdinu pilnu zemi..
Tad jau manīs ar kādām diskusijām paies rītdiena, varbūt pat savā blogā par šo tēmu uzrastīšu.

rusantro teica...

Es tev piekrītu, bet tomēr sakopšanas bizness ir pašvaldību rokās un mēslu kaudzes norāda uz viņu darba kvalitāti. Nedrīkstētu aizmirst arī šo faktoru. Bet tie kas mēslo, mēslo no bērnības, jo vecāki nav iemācījuši kopt savu māju un Dzimteni. Dzīve viņiem arī piegāzta ar mēsliem un viņi vien gaida, lai viņu dzīvē kāds veic Lielo Talku. Viņi nesaprot, ka viss ir atkarīgs tikai no viņiem pašiem.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search