03.04.12

Jelgavas koku pļāvēja piedzīvojumi

Jelgavas koku pļāvēja piedzīvojumi

avārija Jelgavā, Akadēmijas ielā
Autors: zināms, bet anonīms
Avārija, kura notika Jelgavā, Akadēmijas ielā 1. aprīļa vakarā, vakar jau ir izdiskutēta un izrunāta, bet jautājums, vai jaunietis sapratīs sava pārkāpumu nopietnību paliek atklāts. Mediji un sabiedrība izrunāja tēmu un šodien tā vairs nevienam nav interesanta. Sabiedrība nodeva savu interešu aizstāvību policijai un tiesu varai, kuri diemžēl var tikai pielietot soda mērus, kuri paredzēti likumā. Morālais sabiedrības nosodījums izpaliks un puisis, kurš dragāja dzēruma bez tiesībām, varēs to turpināt jau no šodienas. Tā nu tas ir. Ja cilvēks apzināti pārkāpj likumu, tad viņš to turpinās darīt arī turpmāk, jo viņam nav cieņas ne pret likumu, ne pret sabiedrību. Bet sabiedrība turpinās šausmināties par nekaunīgiem autovadītājiem, kuri nositās un nogalina citus, bet kuru tiesības likums aizsargā vairāk, nekā cietušos.

Aprunājoties ar aculieciniekiem un apkopojot informāciju medijos, var sazīmēt apmēram sekojošo notikušā aprakstu. Pārkāpēja Audi vēlējās apturēt ceļu policija patruļa pie kafejnīcas "Argo", jo mašīnai nebija ieslēgtas tuvās gaismas. Vadītājs nepakļāvās norādījumiem un laidās lapās. Bet nekur tālu viņš nenokļuva un ceļu policija bija klāt uzreiz pēc notikušā.

Skatīt Avārija Jelgavā, Akadēmijas ielā lielākā kartē
Teikt, ka notika īpaša pakaļdzīšanās nevar, jo visi notikumi norisinājās apmēram 30 sekundes (autora aprēķins). Par ātrumu 170 km/h ziņojuši paši policisti, nevis to izdomāja Interneta lietotāji. Latvijas Radio rīta ziņās izskanēja sekojošā informācija:
Jelgavā svētdien vakarā avarējis kāds pārgalvīgs autovadītājs, notriecot deviņus kokus un ceļazīmi. Tā šorīt LTV sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvais dežurants Ruslans Judins. Negadījums noticis ap plkst.23 Jelgavā, Akadēmijas ielā. Pēc policijas sniegtajām ziņām, avarējušā autovadītāja braukšanas ātrums bijis ap 170 km/h. Nolauztie koki gan nav bijuši lieli un, par laimi, autovadītājs palicis dzīvs. Pastāv aizdomas, ka braucējs bijis alkohola reibumā, taču to noskaidros policija.
170 km/h stundā tiešām nevarētu būt, jo Zemgales prospektā pirms Akadēmijas ielas ir divi slaidi pagriezieni, kurus izbraukt tādā ātrumā nav reāli. Tas arī nav izdevies autovadītājam.
avārija Jelgavā, Akadēmijas ielā
Autors: zināms, bet anonīms

Mašīnā atradās četri cilvēki: autovadītājs un trīs pasažieri. Nevienam no viņiem nav nekādu traumu. To var nosaukt par laimīgu sagadīšanos. Pirms ietriekties ceļu zīmē un pirmajā kokā nav redzamu bremzēšanas pēdu, kas varētu nozīmēt, ka vadītājs dzērumā nespēja noreaģēt un triecās ar visu ātrumu šķēršļos. Pateicoties pirmajiem šķēršļiem nostrādāja priekšējie gaisa spilveni, kuri pasargāja priekšā sēdošos, bet liedza viņiem novērot savu koku pļauju. 
avārija Jelgavā, Akadēmijas ielā
Autors: zināms, bet anonīms
Pateicoties tam, ka pirmie koki bija samērā nelieli un viegli lūza, tad pateicoties tiem kritās automašīnas ātrums, līdz to apturēja divi paresnāki koki pretī Lauku inženieru fakultātei. Ja pirmie koki būtu nedaudz resnāki, tad vairākām mātēm būtu jāapraud savus dēlus.
avārija Jelgavā, Akadēmijas ielā
Autors: zināms, bet anonīms
Alkoholu izelpā konstatēja uzreiz uz vietas un par to nav nekādu šaubu. Var vien piezīmēt, ka puiši ir vietējie un pēc notikušā devās apspriest savus "varoņdarbus" uz blakus esošo māju pie pazīstamiem.
avārija Jelgavā, Akadēmijas ielā
Autors: zināms, bet anonīms
Kā Jums šķiet vai sabiedrības nosodījumam konkrētām personām ir jābūt vai nu liberāla manierē pakratīsim viņiem ar pirkstu un atlaidīsim uz visām četrām zemes pusēm? 
Glupais teica...

Nūūū... Tur jebkurā gadījūmā tiks uzsākts kriminālprocess...

Dagnisr teica...

Process ta process, bet līdz notiesājošam spriedumum, ja būs, tāpat staigās kur acis rāda un darīs ko gribēs un kā gribēs...

rusantro teica...

Process būs, bet mēs taču labi zinām, kādi ir sodi un ka džekam uz to nospļauties defoltā.

rusantro teica...

Vairāk par 15 diennaktīm tāpat nesaņems, naudas sodu var arī nemaksāt. Tiesu izpildītāji varēs labākā gadījumā piedzīt daļu no oficiālās algas, ja nav citu īpašumu.

Senilais Tips teica...

Visiem jāzina, kas ir šis idiots. Pats gāju pa to ielas posmu 5 minūtes pirms notikuma, un ja tur būtu nedaudz vēlāk varu iedomāties, kas ar mani varēja notikt, tikai tāpēc, ka kāds sadzēries sajūtas kā pasaule karalis. Kas būtu noticis, ja kāds būtu bijis uz gājēju pārejas pie Cash? Mēsls uz kājām... Un pilns ar tādiem ar pirkstu taisītiem savas dzīves karaļiem, kas dara pirms domā.

rusantro teica...

Likums tādus aizsargā - nevar saukt viņu vārdus, nevar publicēt foto, nedrīkst apsaukt un nedrīkst saukt par vainīgiem, kamēr tiesa nav lēmusi.

Glupais teica...

 Viņam ir nospļauties tagad, iespējams pēc laiciņa nebūs. Ir daudz un dažādi ierobežojumi attiecībā pret vainīgajām personām kriminālprocesos.

rusantro teica...

Ļoti ceru, ka notiks, kā tu saki.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search