30.03.12

Manas pirmās bildes

Manas pirmās bildes

Vakar Twitter apspriedām fotoaparātu "Smena 8m", kurš bija ne tikai mans pirmais fotoaparāts, bet arī daudzu citu. Nav jau arī nekāds brīnums, jo "Smena 8m" tika ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā, kā pats masveidīgāk izplatītājs pasaulē. Kopā tika saražoti vairāk par 21 miljonu eksemplāru "Smena-8" un "Smena-8m".
Daudz fotogrāfiju bērnībā neesmu sataisījis, jo vienkārši trūka naudas foto lentām un attīstīšanai, kā arī vairākas lentas tika sabojātas. Es pat nemēģināšu stāstīt jauniešiem, kā agrāk lika iekšā filmiņas, pārtina un attīstīja.
Piemiņai man palika bildes no pirmā brauciena uz Maskavu, kur devos ekskursijā kopā ar vecomāti. Tas notika 80. gadu beigās un kā pieklājīgam pionierim bija ārkārtīgi interesanti apmeklēt komunistu galvaspilsētu.
Pirmais, kas man pašam iekrīt acīs - sagāztais horizonts. Šī kļūda nav pārgājusi arī tagad. Būs jāpadomā, kāpēc horizontu es saredzu savādāk.
Sarkanais laukums.
Rinda, lai aplūkotu mironi. Rinda bija tik liela, ka nolēmām nestāvēt, tāpēc "vectēvu" Voloģu neredzēju.
Viesnīca "Izmailovo". Tika uzbūvēta speciāli priekš Olimpiādes 1980. gadā. Mana pirmā un vienīgā viesnīca, kurā esmu dzīvojis Maskavas apmeklējumu laikos. Acīmredzot bērnības atmiņas liek tajā palikt. Ok, vēl cenas un numuriņu pieejamība.

Egija Minka teica...

Pa smuko, ja godīgi. Neliela iespēja patīksmināties par old-school photo. :))

rusantro teica...

Interesantas atmiņas, īpaši mūsdienās, kad fotografēšana ir novesta līdz vienas pogas nospiešanai.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search