19.02.12

Jelgavā tautas nobalsošana beidzās mierīgi

Jelgavā tautas nobalsošana beidzās mierīgi

2012. gada 18. februāra Tautas nobalsošana Jelgavā noslēdzas mierīgi bez starpgadījumiem. Cilvēki turpināja nākt uz vēlēšanu iecirkņiem līdz pat pulkstens 22:00. Vienīgais aktivitāte bija zemāka, nekā pēdējās Saeimas vēlēšanās, kad liela daļa iedzīvotāju izvēlējās apmeklēt iecirkņus tieši vakarā.
Īpaši atraktīvs bija Ozolnieku vēlēšanu iecirknis, kurš bija izvietojis pie iecirkņa ieejas durvīm skandas un atskaņoja latviešu autoru dziesmas. Vienīgi man ir viena ironiska piezīme. Vai Ozolnieku vadība ir saskaņojusi šo pasākumu ar AKKA/LAA un nomaksājusi nepieciešamo naudas summu?
Vēl pamanīju, ka Jelgavas ledus hallē hokeja spēļu laikā tika atskaņotas tikai latviešu dziesmas. Parasti vairāk tiek atskaņoti ārvalstu autoru dziesmas.
Pēteris Krišjānis teica...

Tas par AKKA/LAA bija labs :) Tīrākais publiskās atskaņošanas noteikumu pārkāpums :D

rusantro teica...

Varbūt viņi arī ir saskaņojuši, bet pats es tam īsti neticu. Pēc ACTA pierakstīšanas esmu sācis slimīgi pievērst uzmanību pārkāpumiem par kuriem teorētiski var tikt piemērots kriminālsods. Šis ir viens no tiem gadījumiem.

cyxob teica...

Domāju, ka ar KAKA/LAA viss ir štokos. Pagasts uzskaita atskaņojumus un pat dzejas lasījumus un tad maksā. Vismaz skolai atskaites prasa un tad viss notiek arī ar $$$ pārskaitīšanu asinsūcējiem.

rusantro teica...

Tad jau labi. Jo tiešām nezinu, kāds ir mehānisms un vai tiešām maksā.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search