28.01.12

Vai ekonomikas ministrija var reklamēt produktus?

Vai ekonomikas ministrija var reklamēt produktus?

Ekonomikas Ministrija ACTA
2012. gada 27. janvārī Latvijas Ekonomikas Ministrija publicēja preses relīzi "Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgums (ACTA) neierobežos legāli iegūtas informācijas apmaiņu". Preses relīzē piesaistīja uzmanību šis teksts.
Ekonomikas Ministrija ACTA
Izlasot to, man rodas vairāki jautājumi:

  1. Vai Ekonomikas ministrijai ir atļauts reklamēt ārvalstu datortehnikas ražotāju (šajā gadījumā Apple produkciju)?
  2. Vai Ekonomikas Ministrija apzināti reklamē trīs noteiktus sociālos tīklus?
  3. Vai Ekonomikas Ministrija norādot uz trim sociāliem tīkliem grib pateikt, ka būs atsevišķs sociālo tīklu saraksts, kuru varēs brīvi izmantot un pastāvēs sociālie tīkli, kurus brīvi izmantot nevarēs?
Protams, man ir savs viedoklis un skaidrojums tekstam, bet gribētos uzzināt Jūsējo, ka arī ceru, ka saņemsim  Ekonomikas Ministrijas skaidrojumu. Jūs arī varat viņiem palūgt atbildi, rakstot uz elektroniskā pasts adresi.
Vitālijs Sikuriņecs teica...

Viņi nosauca piemeru- tas ir tie, kas ir izplatītākie Latvijā un  katrs čaiņiks zin kas tas ir. Tā ka nevajag te kaut ko pūst. Vienkāršs informatīvs raksts. A Tu maksā nodokļus no reklāmu ienākumiem, un esi reģistrējis saimniecisko darbību????

rusantro teica...

Atbildi parādā nepalikšu.
1. Ja piemērs, tad kāpēc Apple produkcija, nevis Nokia vai Samsung? Katrs čaiņiks zina, ka iOS viedtālruņi LMT tīklā sastāda tikai 20%. Par citiem mobiliem telefoniem nerunājot. http://krizdabz.lv/telekomunikacijas/lmt-tikla-latvija-kopuma-izplatitakie-ir-symbian-s60-viedtalruni/

2. Ievietojot jebkurā rakstā firmas nosaukumu, tas indeksējās un ja vairāk tas tiek indeksēts, jo lielāka iespēja, ka viņš rādīsies meklētāja pirmā lapā. Tātad Ekonomikas Ministrija dod priekšroku vienam konkrētam ražotājam.

3. Jā esmu reģistrējis savu saimniecisko darbību (IK Dezire, reģ.Nr.43602024456) un maksāju nodokļus no nopelnītiem līdzekļiem.

Vēl kādi jautājumi? Ar prieku atbildēšu.

aLz teica...

Kā jau minēja Vitālijs, tie ir PIEMĒRI. Principā gandrīz ikvienam, kurš lieto internetu, sociālie tīkli asociējas ar twitteri, facebooku, draugiem.lv, tādēļ tie ir pieminēti, lai cilvēki uzreiz saprastu, par ko ir runa. Tieši tas pats ar Apple produktiem. Būsim atklāti, iPhone un iPad mūsdienās ir sinonīmi smartphonam un planšetdatoram (tāpat kā interneta meklēšana = google) un imho par iPhone zin daudz vairāk cilvēki nekā par smartphoniem kā tādiem.
Par Tevis pieminēto indeksāciju. TIEŠĀM? Visi nosauktie servisi/produkti noteikti vēl "nav" pirmajā lapā kā pirmais rezultāts. Nevajag no nekā uzpūst pilnīgākās muļķības.
P.S. Šo komentāru apmaksā Facebook/Twitter/Draugiem.lv/Apple.

As teica...

Ka tas ir piemērs teikts  tikai pie draugiem.lv utt., bet pie ipad utt. nav!
Tāpēc taisnība ir rusantro.
Ko tu pats iedomājies ar savām asociācijām vai neprofesionālismu, tā ir tava intīmā lieta;)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search