02.01.12

Lidojošo brīnumlaternu negatīvā puse

Lidojošo brīnumlaternu negatīvā puse

Diemžēl romantiskam un skaistam rituālam, kad debesīs tiek palaistas lidojošās brīnumlaternas, ir arī negatīvs aspekts. Viņas neaizlido uz skaistām brīnumzemēm, kur piepildās sapņi, bet gan piezemējas tepat Latvijā un piesārņo vidi. Attēlā redzamā laterna piezemējas Lielupes krastā. Netālu no tās var atrast vēl vairākas. Brīdī, kad centīsieties nolamāt cūkmeņus, kuri met atkritumus upes malā, padomājiet vai neesat pats palaidis, kādu brīnumlaternu un vai pats neesat cūkmens.
Egija Minka teica...

Absurds ne?
Saka,ka skaistums glābs pasauli. Un,ka skaistums prasa upurus. Kā skaistums var glābt pasauli,ja tas prasa upurus? Ak,šī neloģiskā pasaule. Un patiesi skumji,ka skaistās gaismiņas,ko laižam debesīm tomēr nodara postu, piesārņojot dabu, nemaz nerunājot par ugunsgrēka iespējām :(

rusantro teica...

Tradīcija nāk no Ķīnas, kur pavisam cita kultūra un attieksme pret dabu. Mēs esam tomēr gana tīrīga nācija un lidojošās brīnumslaternas varētu nomainīt pret svecītēm. Bet tā mode vilina darīt absurdas muļķības. Un smieklīgākais, ka pēc tam pavasarī talkas laikā, lādējam tos, kuri piesārņo vidi.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search