17.01.12

Gājēju tilta pilons vai ZZS melnā kase

Gājēju tilta pilons vai ZZS melnā kase

Gājēju tilta pilons Jelgavā
Pirmdienas vakara atvestais pilons ir uzstādīts savā vietā. Otrs pilons tiks uzstādīts pēc mēneša.
Pilons gājēju tiltam sver 34 tonnas un ir izgatavots SIA „Izoterms” Vangažos.
Gājēju tilta pilons Jelgavā


Pilona uzstādīšanai tika izmantots Baltijā lielākais autokrāns, kura pašmasa sastāda 140 tonnas (apmēram tik pat sver trīs kara tanki).
Gājēju tilta pilons Jelgavā
Gribētos arī nedaudz nokomentēt sabiedrisko viedokli par gājēju tilta būvniecību Jelgavā. Sabiedrībā valda trīs negatīvie jautājumi par tiltu uz kuriem nav dotas precīzas atbildes un tas rada baumu un klaču vilni.
Gājēju tilta pilons Jelgavā
Pirmais jautājums - kādēļ pāri driskai ir jābūvē vēl viens tilts? Gājēju tilts būs turpinājums Driksas ielai, kuru plānots pilnībā pārveidot par gājēju ielu. Tilts tiek izbūvēts, lai gājēji mierīgi varētu pastaigāties un tiem netraucētu transports. Esošais tilts par Driksu ir smagi noslogots ar transportu un nav draudzīgs gājējiem. Īpaši lietainās dienās.
Gājēju tilta pilons Jelgavā
foto no Jelgavas Domes portāla jelgava.lv
Otrais jautājums – vai naudu nevarēja iztērēt lietderīgāk? Kopējās projekta izmaksas sastāda gandrīz 6,2 milj. latu un daudzi gribētu, lai šī nauda labāk nonāktu viņu personīgā kabatā. Ja mēs šo summu sadalīsim uz viesim pilsētas iedzīvotājiem, tad katram sanāks apmēram 100 Ls, no kuriem vēl būs jānomaksā nodokļi. Nekāda īpaši liela summa tā nav, bet ja pašvaldība arī gribēto to naudu sadalīt starp iedzīvotājiem, tad viņa to vienkārši nevar izdarīt, jo likums to viņai liedz. Tāpēc pašvaldība pasūta projektu, kuru veic Latvijas uzņēmumi, kuri savukārt līdzekļus izmaksā algās strādniekiem, ka arī pasūta materiālus un pakalpojumus no citiem uzņēmumiem. Rezultātā nauda nonāk Latvijas ekonomikā un stimulē tās darbību. Vai tad tas nav forši?
Gājēju tilta pilons Jelgavā
Trešais jautājums vai drīzāk viedoklis - pateicoties korupcijai pašvaldībā, daļa no naudas nonāk ZZS kasē. Šeit atkal stāsts no sērijas „Viena tante teica”. Ja Jums ir konkrētie pierādījumi, tad Jums jāgriežas KNAB, lai viņi izmeklē šos faktus. Tikmēr, kamēr nav pierādījumu un tiesas lēmumu, runāt par korupciju ir nevietā. Šeit es negribu būt par advokātu ZZS vai kādai citai partijai, kuru darbība (vai bezdarbība) ir novedusi pie tā, ka sabiedrība viņas uzskata par kukuļu ņēmējiem. Iedzīvotājiem vienmēr ir tiesības izteikt savu viedokli vēlēšanās un tad dariet to tā, lai Jums nevajadzētu vairs vērpt šīs baumas.
Gājēju tilta pilons Jelgavā
Aigars Ieviņš teica...

Man pirmais jautājums ir nedaudz citā gultnē - kāpēc ne kā Raiņa ielas turpinājums?

rusantro teica...

Hmm... To gan nevarēšu smalki izskaidrot, tāpēc ka neesmu bijis sabiedriskā apspriešanā. Pa ausu galam dzirdēju, ka tāda ideja bija.
Man jau liekās Driksas ielas variants veiksmīgās, jo gājēju iela ies caur centru blakus visiem vēsturiskiem objektiem + Driksas ielai nav lielas nozīmes transporta plūsma, atšķirībā no Raiņa ielas.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search