08.12.11

Esmu apmulsis no rasisma Latvijā

Esmu apmulsis no rasisma Latvijā

Pēdējos mēnešus palielinājies rasistisko izteicienu skaits Latvijā. Skaidrs, ka tas saistīts ar notiekošiem politiskiem procesiem Latvijā, bet mani pārsteidz latviešu naids pret cilvēkiem, kuri vēlas izteikt savu viedokli. Agrāk tā nebija. Nē, idioti jau ir bijuši vienmēr, bet viņiem īpaši neviens nepievērsa uzmanību. Šobrīd idiotu izteicieniem seko aizvien lielākas cilvēku masas un es to varu saistīt tikai ar to, ka ir izaugusi jaunā TV paaudze, kura komunicē tikai un ap TV musinātām tēmām. Un iedzīvotāji dalās nevis pēc nacionālās piederības, bet atkarībā no tā, kādu masu mēdiju ietekmē viņš atrodas.
Vienīgais, ko cilvēki nesaprot, ka nacionālā jautājuma cilāšanu partijas izmanto savā labā, nevis domājot par  Latviju un tās iedzīvotājiem. Aunu bars (pingvīni) atkārto politiķu vārdus un karsē gaisu. Nacionālā jautājuma aizsegā piedzīvojām bankas krahu, lidsabiedrības nacionalizāciju un jauna budžeta pieņemšanu.
Liekas, ka Latvijā mēs sākam zaudēt saiti ar realitāti, kurā dzīvojam un aizvietojam to ar "dzīvošanu" izsapņotā Latvijā, kuras nekad nebūs.
Zupas virtuve Jelgavā - pārtikas paciņu izsniegšana trūcīgiem. 2011. gada decembris

Aigars Ieviņš teica...

Iepriekš arī viedokļi tik daudz nebija. :) Tagad idiotiem arī ir dota iespēja izteikties (atkarībā no medija, kuram seko - tautasbalss, beztabu, kas tik vēl ne, un kur nu bez interneta komentāriem :) ).
Diemžēl tā vien šķiet, ka jaunākās paaudzes cilvēki ir uzsēdušies tieši uz degradācijas zara. Knapi ceturtdaļgadsimtā varu jau teikt, ka "manā laikā tā nebija". :D Ar katru gadu aizvien lielākas pērles nāk no jaunskungiem ārā. Varbūt es vienk palieku par vecu...

rusantro teica...

Zini, ir tā ka ikdienā satiekoties ar cilvēkiem, vērojot viņu darbus un atpūtu, es šo neiecietību neredzu. Bet ja sarunās ielaid kādu mēdiju musinātu domu, cilvēki pārvēršas par zombijiem.
Ar jauniešiem tiešām ir traki. Palasot viņu blogus, tvītus, patusējot ar viņiem kopā, gatavs tev piekrist, ka degradācija smadzenēs ir ielaista diezgan dziļi.

Badijs teica...

Tev nepatīk mani tvīti? :/ :D

rusantro teica...

Ja man nepatiktu tavi tvīti, tad es tev nesekotu. :) Es runāju par to, ka jāspēj atšķirt politiskās spēles no reālas dzīves. Cilvēka domāšanas un izglītošanas spējas nav atkarīgas no rases vai tautības.

Badijs teica...

Kā dzied Stībelis - es tikai smejos! :D

Glupais teica...

Grūti bez konteksta un piemēriem izlobīt, par ko īsti esi sašutis... Izteikt viedokli cilvēkiem ir paticis vienmēr, vienkārši vecākā paaudze vēl jo projām baidās kopš tiem laikiem, kad bija PSRS un savs viedoklis veda tālu, tālu Sibīrijā...

rusantro teica...

Es jau neesmu pret to, ka cilvēki izsaka savu viedokli. Mani tracina, ka vienīgais viedoklis ir tāds, ka visi pārējie ir sūdi, bet es esmu evolūcijas kalngals. Un vēl man tas nepatīk, ka tas tiek izplatīts masu mēdijos.

A13 teica...

Mums Latvījā ir milzīga problēma - krievi.. vai tiešām vēl neiģeru trūkst.?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search