21.10.11

Kadafi slepkavība, jeb jaunā pasaules Demokrātija

Kadafi slepkavība, jeb jaunā pasaules Demokrātija

Foto avots yellow-reporter.livjournal.com
Vakardienas paziņojums par Muamaru Kadafi nāvi nebija liels pārsteigums, jo bija skaidrs, ka Rietumu karaspēki nevarēs atgriezties mājās bez uzvaras, par kuru varētu uzskatīt Kadafi sagūstīšanu vai nāvi. Jo, kā lai tad izskaidrotu saviem nodokļu maksātājiem, kāpēc tika tērēta nauda. Kaut gan kāda starpība, neviens nodokļu maksātājiem arī nelūdza atļauju uzsākt karadarbību.Dīvaina mūsdienu "Demokrātijas" izpausme.
(Tālāk rakstā būs nepatīkami skati).
Es nemēģinu attaisnot Kadafi, jo nezinu kāds viņš bija īstenībā un kāda ir bijusi viņa rīcība. Dažādus faktus par viņa dzīvi var atrast šeit. Šogad daudz tika runāts par to, ka Kadafi bombardē savu tautu un nogalina to tūkstošiem. Pārsteigums ir tāds, ka šī gada laikā es neesmu redzējis nevienu video kadru vai foto par Kadafi karaspēka veikto bombardēšanu, neskatoties uz to, ka vadošo pasaules TV kanālu žurnālisti strādāja Lībijā visu gadu. Toties NATO karaspēku bombardēšanu gan varēja vērot diezgan bieži. Atkal es neko neapgalvoju, bet tas rada man jautājumus, kāpēc es neko neredzu. Kāpēc? Tādi paši jautājumi bija Krievijas foto korespondentam Dmitrijam Stešinam (jāatzīst spēcīgs nacionālists, bet attiecībā uz citu valstu konfliktiem, skarbi atklāts), kurš ir bijis šogad Lībijā. Vēl vairāk viņa rakstu par Lībiju un citiem konfliktiem.
Atgriežoties pie Kadafi slepkavības. Twitter lentā pirmā parādījās ziņa par Kadafi sagūstīšanu, bet blakus tai sekoja ziņa n Al Jazeera par Kadafi nāvi. Ieslēdzot Al Jazeera ieraugu, ka pusi no ekrāna aizņem mirušā Kadafi seja, bet otrajā pusē, līksmojošie un šaudošie gaisā "brīvības cīnītāji" (Vienmēr gribējās zināt, kur viņi ņem tika daudz lodes, lai vienkārši tās šaut gaisā.). Skats nepatīkam. Nu nogalinājāt cilvēku, tad nogalinājāt. Paziņojat un miers. Nav jēgas rādīt viņa līķi TV ekrānā un paralēli dziedāt priek dziesmas. Atgādina sātanismu.
Nedaudz vēlāk sāka nākt vairāk detaļu par notiekošo. Vieni ziņoja, ka Kadafi mira no ievainojumiem pēc NATO (Franču un ASV) gaisa spēku uzlidojuma. Ok, viss saprotams Džameherijas līderis gāja bojā karadarbības laikā. Tas bija līdz brīdim, kad ieraudzīju šo video.

Video skaidri redzams, ka vēl dzīvu Kadafi noceļ no džipa un saniknotais pūlis plēš viņam matus. Tālāk nav nekas redzams, līdz brīdim, ka jau saļimis (iespējamas jau miris Kadafi guļ zemē). Tātad sagūstīšanas brīdī Kadafi bija dzīvs un kā pret gūstekni bija uzvedās saskaņā ar Ženēvas konvenciju. Ak, jā aizmirsu, kādu tur Ženēvas konvencija, tā taču ir jaunā rietumu "Demokrātija". Lībijas jaunais premjers ar godu ziņo, ka Kadafi gāja bojā apšaudē. Un to ko mēs redzējām video, ir tikai izdomājums.
Obama uzstājas savas tautas priekšā un stāsta, ka Lībija pārdzīvojusi savu sāpīgāko vēstures momentu. Interesanti, kāpēc viņš pirms tam, sirsnīgi spiež roku Kadafi kungam (pirmais foto).
Visi prieki turpinās līdz brīdim, kad AL Arbia News ziņo par 18 gadu jaunu puisi, kurš nogalināja Kadafi.
info from varfolomeev.livejournal.com


Kadafi bija slēpies pēc NATO uzlidojuma un sašauts, kad tika atrasts. Šeit ir foto, kur viņš slēpās.
Žēl novērot Lībiju, jo nekas labs to nesagaida. Tūkstošiem iedzīvotāju ar ieročiem, kuri nepakļaujas jaunai valdībai, būs ilga problēma. Protams, labi dzīvos tie, kas piesūksies pie naftas vada un pumpēs to uz Eiropu. Bet arī šo silto vietiņu ieņēmējiem ir jābūt modriem, jo daudzi to uzskatīs par netaisnīgumu un centīsies iekarot ietekmi uz naftas ieguvi.
Neviena jauna "Demokrātija" nevar veiksmīgi attīstīties, ja tā pati neseko nospraustām "sarkanām līnijām". Kā arī es neticu, ka musulmaņu valstīt valdīs demokrātija, nevis musulmaņu garīdznieki.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search