24.07.11

Jelgava nobalso par Saeimas atlaišanu

Jelgava nobalso par Saeimas atlaišanu

tautas nobalsošana Jelgavā 2011. gads 23. jūlijs
Jelgava un pārējā Latvija nobalsoja par Saeimas atlaišanu. Žēl, ka savu attieksmi izteica tikai 687000 iedzīvotāju vai 36% no visiem Latviajs iedzīvotājiem. Tautas nobalošana ir viens no spēcīgākiem instrumentiem ar kuru iedzīvotāji var ietekmēt politiku savā valstī.
tautas nobalsošana Jelgavā 2011. gads 23. jūlijs
Protams, ka instruments dārgs un tizls. Bet nu kāds ir, tāds ir. Protasm, ka pati Saeimas atlaišana būtiski neko nemainīs, jo līdz jaunām vēlēšanām netiks radīts jauns piedāvājums iedzīvotājiem un turpināsies vecais populisms. Bet nevar teikt, ka nekas arī nenotika. Tautas partija - viena no spēcīgākām partijām ir likvidēta. Izveidota jauna partija. Vairāki no politiķiem pamet politisko arēnu. Principā rezultāti nav no sliktākajiem.
Ir tikai viena lieta, ko nesaprot politiķi. Iedzīvotāji gaida no viņiem reālo kalpošanu iedzīvotājiem un valstij, bet nevis muldēšanu.
P.S.
Interesanti, ka nobalsošanas rezultāti atšķiras no manu lasītāju viedokļa. Tikai 70% no maniem lasītājiem atbalstija Saeimas atlaišanu, bet pārējie 30% bija pret. Un man ir saprotami abu pušu iemeslie un abām no pusēm ir taisnība.
Glupais teica...

Khe, sanāca nobalsot Vidzemē, bet pa lielam, tam jau nav nozīmes, rezultāti visur bija +/- ļoti līdzīgi! :)

rusantro teica...

Man au liekās, ka tādus referendumus sen bija jāpārceļ uz Internetu. Lētāk un ātrāk sanāktu. Visos pagastos un bibliotēkās ir Internets.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search