23.02.11

Neiznīcināmais Kadafi

Neiznīcināmais Kadafi

Varbūt liksies dīvaini, bet tieši tādas personas raksta mūsdienas pasaules vēsturi. Likt ar iznīcinātājiem bombardēt savas valsts iedzīvotājus var tikai diktators. Šodienas Muammara nebeidzamā runā, viņš pie visa vainoja ASV un Izraēlas spiegus, kas kūda Lībijas iedzīvotājus uz nemieriem. Pat Jeļcinu un čečenu teroristus pieminēja. Tikai nevajag aizmirst, ka pie valsts stūres Muammars pavadīja 40 gadus un viņam pašam sevi jāvaino, ka nespēja traucēt ārzemju aģentiem.

Vairāk mani interesē, kāpēc un kura interesēs visās arābu valstīs vienlaicīgi uzliesmoja revolucionārie nemieri.
1. Vai pie visa vainīgi ASV un Izraēla?
2. Vai arī pie tā vainīgas arābu valstis, kas cenšas izveidot lielo arābu valstu savienību, kas būtu līdzīga Eiropas Savienībai?
3. Vai vienkārši cilvēkiem viss pieriebās?
4. Vai nu arī pie visa vainīgas kviešu cenas, kuras strauji pieauga un mazināja iedzīvotāju iespējas iegādāties pārtiku?
Noteikti ir vēl vairākas versijas, bet skaidrāka situācija kļūs jau tuvākajā laikā. Protams konfliktu ilgumu arī noteiks naftas cenas. Svarīgi būs cik ilgi Rietumi būs ar mieru pirkt dārgu naftu vai arī arābu valstis vēlēsies turēt augstas cenas. Vispār jau arābi var uzcelt naftas cenas līdz jauniem rekordiem, kā arī nogāzt tās zem 50 USD. Viss atkarīgs no viņu ilglaicīgas politikas, kura ir zināma tikai viņiem pašiem.

The Green Book: The Solution to the Problem of Democracy, The Solution to the Economic Problem, The Social Basis of the Third Universal Theory

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search