18.11.10

Foto reportāža par gājēju promenādi Jelgavā.

Foto reportāža par gājēju promenādi Jelgavā.

Turpinot LJ user vpvpvpvp stāstu par gājēju promenādi Jelgavā, pievienošu savu fot galeriju. Foto ir daudz tāpēc skatieties tās nospiežot zibenstaku „Read more…”. Visi foto palielinās, ja uz tiem klikšķina ar peles kreiso taustiņu.

Gājēju promenāde tika izveidota uz Lielupes labā krasta aizsargdambja. Aizsargdambis tika uzbūvēts dēļ biežiem pavasara pāļiem un tas atrodas vietā, kur agrāk atradās Jelgavas cukurfabrika. Fabrika tika uzcelta 1926. gadā un izbeidza savu darbību 2006. gadā. Interesanti ir tas, ka Wikipedia nav raksta par fabriku. Var padomāt, ka kāds negrib atcerēties par šis fabrikas kādreizējo esamību.
2004. gadā fabrikas peļņa sastādīja 2,2 mil. latus, bet 2003. gadā – 1,6 milj. latu - avots. Par fabrikas darbības pārtraukšanu, tās īpašnieki no Eiropas saņēma 17 milj. latus, bet kopumā par Latvijas cukura ražošanas industrijas sagraušanu 34 milj. latus - avots. Eiropa izsniedza naudu, lai novērstu fabrikas darbības radītos bojājumus - avots. Par šiem līdzekļiem tika veikta Lielupes grunts tīrīšana, uzbūvēts aizsargdambis, ierīkota gājēju promenāde un pludmale. Visi šie darbi izmaksāja 1,2 milj. lati.
Šeit agrāk atradās Jelgavas cukurfabrika.
Gājēju promenāde visas tās garumā izskatās līdzīgi tam, kā tas ir redzams attēlā. Blakus promenādei ir liels tukšs, neapbūvēts klājums. Darbi tika pabeigti šogad un zāle vēl nav paspējusi izaugt.
Lēja uz upi no promenādes ved celiņš. Krastmalā uzstādīti stiprināumi pie kuriem var pietauvot savu laiviņu vai jahtu :)
Skats uz pretējo krastu – bijušā laivu bāze un iemīlējušos jauniešu pārītis.
Nedaudz tālāk ir ierīkota pludmale un neliels bērnu laukumiņš. Skats uz pretējo krastu – pilsētas centrālais cietums.
Nedaudz tālāk uz promenādes izveidots skatu laukums.
Promenāde savās beigās atduras pret dzelzceļu. Skats uz promenādi no dzelzceļa puses.
Tas ir mūsu dzelzceļa tilts. Precīzāk, divi tilti.
  Viņš darbojas un pāri tam brauc vilcieni.

Vēl blakus promenādei atrodas divas ēkas – Jelgavas biznesa inkubators un Airodiums (nedarbojās).

Blakus biznesa inkubatoram novietots Latvijas ekonomikas simbols.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search