12.06.10

Talismans ēd šašliku „Talismanā”

Talismans ēd šašliku „Talismanā”


Kādu laiku atpakaļ mani draugi iedeva man iesauku – Talismans. Šobrīd viņi vairs mani tā nesauc, žēl.

Kādu laiku atpakaļ, braucot garām, Ozolniekos pamanīju ēstuvi ar nosaukumu „Talisman”. Viss vairāk mani saintriģēja nosaukums – šašliku nams. Mans vēders laimīgi iekurkstējās, atceroties post Padomju ēstuves, kuru saimnieki bija tumšādaini vīrieši. No seniem laikiem zināma, nostalģiska patika pret tāda veida iestādēm man ir, neskatoties uz to, ka īsti nezinu ar ko viņi baro cilvēkus. Nosolījos, kādreiz iebraukt šajā miestiņā.

Vakar beidzot saņēmos un devos ieturēt maltīti. Šašliku nama telpas atrodas pagrabstāvā, kas ir ļoti veiksmīgi priekš karstām dienām, kāda bija vakar. Pirms ieejas durvīm, zem nojumes ir izveidota ēnaina terase, kurā apmeklētāji var pīpēt. Estētiski terase neizskatās forši, bet nu galvenais, lai iekšā nepīpētu.

Ieejot iekšā telpās, sagaida vēss gaiss, kas smaržo pēc kūpinātas gaļas. Izejot cauri koridoram, nonākam pie neliela bāra, aiz kura Jūs sagaida smaidīga un jauna viesmīle. Pie bāra var neizkavēties, jo pie tā ir ļoti maz vietas un apkalpošana notiek uz vietas. Sienas ir apmūrētas ar dekoratīviem, novecinātiem ķieģeļiem, stūrus un griestus balsta dekoratīvie guļbaļķi. Vienkārši koka galdi un ne pārāk ērti krēsli. Zāles galā ir pakārts LCD TV, kurš rāda Ukrainas muzikālo kanālu, kur lielākā daļa no skaņdarbiem tiek atskaņota krievu valodā.

Ēdienkarti viesmīle atnes ļoti ātri un runā arī latviski, kas ir ļoti patīkami. Ēdienkartē ir vairāki šašliku veidi, gan cūkgaļas, gan vista. Ir pietiekoši liels piedāvājums produktiem, kas tiek gatavoti uz grilla. Var izvēlēties arī vienkāršās zupas, otros ēdienus, desertu un pārējo, kā pieklājīga kafejnīcā.
Es izvēlējos vienkāršu cūkgaļas šašliku (3,10 Ls), sautētos dārzeņus (0,90 Ls) un tomātu sulu (0,60 Ls). Viesmīle uzreiz pabrīdināja, ka šašliks būs jāgaida apmēram 25 minūtes. Es biju ar mieru gaidīt, jo 25 minūtes ir normāls laiks, lai varētu pagatavot svaigu ēdienu. Vispār ir patīkami, ka viesmīle pabrīdina iepriekš, cik būs jāgaida, jo tad cilvēkam ir iespēja izvēlēties, ko citu.

Pēc 25 minūtēm mans pasūtījums tika man pasniegts uz iegarena šķīvja (bez īpašiem dizaina un noformējuma). Uz šķīvja bija iesmiņš ar šašliku (apmēram 6 normāla izmēra gabaliņi), sautētie dārzeņi, burkāni korejiešu gaumē, skābēti kāposti un neliels ketčupiņa trauciņš. Šašliks nebija no mīkstākajiem, īpaši malējais gabaliņš, bet bija tīra sakošļājams. Marināde šašlikam varētu saturēt mazāk etiķa, bet man garšoja. Sautētie dārzeņi bija noteikti pārsālīti, bet arī tos noēdu, jo biju izbadējies.

Kopumā gana pozitīvs vērtējums par miestiņu, it īpaši, ja Jūs nebiedē „perestroikas” laikā atvērto ēdināšanas iestāžu darba stils. Mani viņš nebiedē, jo tā ir daļa no manas pagātnes.
Redaktors teica...

visvairāk no šī apraksta man patīk divu vārdu savienojums: ketčupiņa trauciņš

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search