16.06.10

Kā tikt vaļā no stresa, neirozes, depresijas?

Kā tikt vaļā no stresa, neirozes, depresijas?

Jau pusgadu mani regulāri piemeklēja dažādas veselības kaites, kas kārtīgi mani pārbiedēja.  Bailes bija tik lielas, ka likās drīz pienāks mans dzīves gals. 


No sākuma man tika konstatēts paaugstināts asinsspiediens, ko sāku ārstēt ar zāļu palīdzību. Lai noskaidrotu asinsspiediena paaugstināšanas iemeslu, man nācās nodot analīzes, iziet ultrasonogrāfiju un vēl kaut kādu skanēšanu. Rezultāti visi bija apmierinoši un liecināja par to, ka esmu vesels un jauns. Tomēr neskatoties uz to mani turpināja nomākt sāpes pakrūtē un slikta pašsajūta.

Negaidīti piemeklēja gremošanas sistēmas traucējumu – zuda ēstgriba, spēcīgas sāpes vēderā ar kurām arī nonācu Stradiņos. Atkal tika veiktas analīzes, rentgeni un „trubas” norīšana. Nekādas akūtas problēmas netika konstatētas un tika izrakstītas zāles. Vēdera sāpes pārgāja, bet visam punktu pielika bezmiegs un nenormāla trauksme un bailes par drīzu „galu” vai kādu nenormālu slimību. Par glābiņu kalpoja miegazāles un trauksmi noņemošas zālītes. Situācija nedaudz uzlabojās, jo varēju vismaz izgulēties, bet trauksmes sajūta bija tik liela, ka metās slikta dūša. Vienreiz pastaigājoties gandrīz noģību. Bailes bija ārkārtīgi lielas.

Lai kontrolētu savu asinsspiedienu nopirku asinsspiediena mērītāju, kas beidzot man lika noprast, kur slēpjas visu nepatīkamu izjūtu cēlonis. Regulāri mērot asinsspiedienu, sapratu, ka slikta pašsajūta nekādi nav saistīta ne ar asinsspiedienu, ne ar sirdsdarbību, jo slikti sevi jutu arī pie normāla asinsspiediena. Iemesls bija jāmeklē, kur citur.

Jau kādu laiku atpakaļ lasīju psihoterapeita Andreja Kurpātova grāmatas un man bija nelielas noprašana par neirozēm un depresiju. Ņemot vērā, ka viņam ir vairākas grāmatas nebiju tikai lasījis to, kura atļāva man saprast sava stāvokļa cēloņus. Grāmata, kura man sāka atvērt acis saucas „Laimīgs, pēc paša vēlēšanās” (autora tulkojums). Diemžēl grāmata nav tulkota latviešu valodā. Grāmata ir patīkama ar to, ka dakteris Kurpatovs vienkārši apraksta simptomus un izjūtas, ka arī sniedz padomus un receptes, kā tikt vaļā no savām trauksmēm, neirozēm un depresijas. Atjaunots 28.06.2019.: daktera Kurpatova grāmata ir iztulkota latviešu valodā un man vairs nav tas jādara. Bet varu apliecināt, ka turpinu sekot šī psihoterapeita darbībai un viņa grāmatas, lekcijas ne vienu vien reizi palīdzēja man tikt galā ar sarežģītām situācijām. Iesaku lasīt Kurpatovu vai arī apmeklēt psihoterapeitu (!!!, nevis psihologu).

Turpmāk centīšos iztulkot vismaz galvenos ieteikumus cīņā ar depresiju, lai palīdzētu sev labāk tos iegaumēt un varbūt arī palīdzēt vēl kādam. Dīvainā kārtā šajā laikā iepazinos ar S., kurai ir bijusi līdzīga kaite un viņa ārstējās ar zālēm. Pats arī pagaidām sēžu uz zālēm, bet cenšos tās lietot pēc iespējas mazāk.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search