13.05.10

164. diena Telšu pilsētiņa sarukusi, bet vēl pastāv

164. diena Telšu pilsētiņa sarukusi, bet vēl pastāv

Nu jau bēdīgi slavenā Telšu pilsētiņa vai arī Brīvības ielas komūna ir kārtīgi sarukusi, bet vēl pastāv. To mēs varam secināt no Twitter lietotājas @liemur publicētā foto, kas uzņemts no Ministru Kabineta ēkas loga.
Šobrīd vairs nav saprotams, kādus mērķus aktīvisti cenšas panākt. Vienīgais labums, par velti iegūta dzīvojamā platība pilsētas centrā.

“Telšu komūnas” dibinātājam būs jāmaksā 20 latu sods

Autors:www.delfi.lv Avots: www.delfi.lv
Rīgas apgabaltiesa atstāja spēkā pirmās tiesu instances spriedumu, ar kuru "telšu komūnas" dibinātājam Gintam Gaiķēnam par nesankcionēta piketa rīkošanu pie Rīgas domes 13.janvārī un nepakļaušanos policijai piesprieda 20 latu naudassodu.
Rīgas apgabaltiesas spriedums nav pārsūdzams un tas stājas spēkā otrdien.
Autors: F64
Avots: www.delfi.lv
Kaut arī lietas materiālos nav gājēju rakstveida sūdzību, tomēr apelācijas instances tiesa secina, ka lietas materiāli satur ziņas par gājēju mutiskām sūdzībām, ka Rātslaukumā novietotais pacēlājs traucē gājējiem, tiesas spriesto portālam "Delfi" atstāsta Gaiķēna advokāts Jānis Mucenieks.
Uzklausot pirmās tiesu instances, Rīgas Centra rajona tiesas spriedumu, Gaiķēns, kurš uzskata, ka neko nav pārkāpis, atzina, ka šādu sodu samaksāt nevarēs, jo tas veido pusi no viņa mēneša bezdarbnieka pabalsta. Tiesa, vēlāk Gaiķēns atradis darbu Rīgas ostā un protestu pie valdības pārtrauca.
Jau ziņots, ka 13.janvārī pašvaldībā nepieteiktā akcijā Gaiķēns iznomātā pacēlājā vēlējās pacelties līdz Šlesera kabineta logiem, bet Rīgas Pašvaldības policija (RPP) viņam to liedza, saslēdzot vīrieti roku dzelžos, izvelkot no pacēlāja groza un aizvedot uz policijas iecirkni protokola noformēšanai.
Gaiķēns turēja rokās plakātu ar uzrakstu "Šleser! Solīji 50 000 [darba vietu], dod vienu".
Vēlāk Gaiķēns pieteica saskaņotu piketu, taču no ieceres protestēt atteicās, jo Šlesers esot viņam apsolījis nodrošināt darbu.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search