02.04.10

123. diena Telšu pilsētiņa palēnām izzūd vai nē?

123. diena Telšu pilsētiņa palēnām izzūd vai nē?

Divas ziņas - jauna krīze telšu pilsētiņā. “Telšu pilsētas” biedrības darbība nav redzama un var to uzskatīt par vienkāršu populismu
1. Telšu pilsētiņa palēnām izzūd
2. Telšu pilsētiņa pastāvēs līdz oktobrim

Telšu pilsētiņa palēnām izzūd
Autors: ©Diena.lv Avots: ©Diena.lv
No iemītnieku un viņu atbalstītāju pārbagātības, kas telšu pilsētiņā saimniekoja šajā ziemā, vairs nav atlicis gandrīz nekā. Vēl redzamas malkas pagales, kurināmie katli, slotas un lāpstas, taču teltis ir pamestas, plakāti novākti un bijušais telšu pilsētiņas līderis, kurš tagad ticis pie darba Rīgas ostā, atzīst, ka jāliek punkts, vēsta laikraksts Diena. Viņš vairs neredzot jēgas telšu pilsētiņas pastāvēšanai. «Pēdējo reizi tur biju pirms nedēļas un konstatēju, ka cilvēki, iestājoties siltajam laikam, telšu pilsētiņu pamet. Acīmredzot mums jāmeklē citas protesta formas,» atzīst G. Gaiķēns. Pagaidām gan neko konkrētu neesot izdomājis.
Autors: ©Vitālijs Stīpnieks, Dienas mediji
Avots: ©Diena.lv
Trešdien telšu pilsētiņā Diena sastapa vairs tikai trīs cilvēkus - pensionāru Jāni Stelpu, 56 gadus veco bezdarbnieku Genādiju Golubevu un kādu kundzi gados - Jūliju, kuri draudzīgi apsprieda jaunākos notikumus. Visi arī atzina, ka pulcējas te tikai dienā, bet nakšņo mājās.
Kā pēdējais «mohikānis», kurš nakšņo pilsētā un sargā visu mantas, esot kāds teoloģijas students, Sporta muzeja darbinieks Jānis Briedis, kurš pilsētiņā mīt jau četrus mēnešus. Viņu Dienanesastapa, taču G. Gaiķēns norāda, ka arī ar šo pēdējo iemītnieku panākta vienošanās par pilsētiņas novākšanu. Konkrēts datums gan nav zināms, un viņam tas arī vairs nerūp.
Telšu pilsētiņa pastāvēs līdz oktobrim Autors:©LETA Avots:©DELFI-video
Video var apskatīt šeit.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search